Omroepen zoeken nieuwe generatie scenarioschrijvers

Nieuws - 05 mei 2023

Ben jij een nieuwe scenarioschrijver die overstroomt met creatieve ideeën en graag wil kennismaken met de publieke omroepen van Nederland? Het NPO-fonds is in samenwerking met Scriptbank op zoek naar een nieuwe generatie scenarioschrijvers!

Deze nieuwe scenarioschrijvers maken kennis met de Nederlandse publieke omroepen tijdens Team up 3 op woensdag 21 juni. In een gesprek met de dramaredacties ontstaat een idee waar je als schrijver op je plek zou kunnen zitten bij de publieke omroep.

Na eerdere edities vonden schrijvers hun weg naar de Zapp serie Broodje Aap van KRO-NCRV en naar de writersroom van Tentje Plof, een kinderserie die hoofdschrijver Tijs van Marle met de EO ontwikkelt. Daarnaast zijn verschillende schrijvers met de omroepen in gesprek over de ontwikkeling van eigen plannen.

Aanmelden

Nieuwe scenarioschrijvers melden zich t/m maandag 5 juni, 12.00 aan via Scriptbank. Stuur je CV en toelichting in en laat met een proefscène wat je in huis hebt. Uit de aanmeldingen kiezen de omroepen met welke scenarioschrijvers ze willen kennismaken.

(Beeld: De droom van de jeugd, vanaf woensdag 7 juni bij KRO-NCRV op NPO 1, foto Mark van Aller)

ntr_logo_zwart.png
logo_open.png
kro-ncrv_logo_2022.svg.png
human-logo-rgb-copy.png
bnnvara_logo_2017_rgb.png
1280px-avrotros_logo_2020.svg.png
3lab-logo.png
eo-facebook.png
npo_fonds_logo_rgb_72dpi.png