Over Scriptbank

Scriptbank zoekt makers en ideeën voor producenten, zenders en streamers

  • door scouting binnen en buiten de gebaande paden via een netwerk van scriptcoaches, scenariodocenten en talenthubs,
  • door scripts of opdrachten te lezen en schrijvers mee te maken in workshops hebben we inzicht in het talent van een schrijver,
  • door verschillende kennismakingsvormen te organiseren waardoor opdrachtgevers een beeld krijgen van het talent,
  • door ideeën te ontwikkelen tot pitches of scripts,
  • door te adviseren over het samenstellen van schrijfteams.
netflix-roodwit.png
 
npo_fonds_logo_rgb_72dpi.png
 stnl-logo.png

Voor producenten

Van iedere scenarioschrijver die zich aanmeldt voor competities of voor het  schrijversbestand lezen we opdrachten of eigen werk, dat door ons vaste team van scriptcoaches wordt beoordeeld. Deze kennis gebruiken we om scenarioschrijvers voor te stellen aan producenten en zenders. Bijvoorbeeld zo:

Stel je zoekt specifieke schrijvers in een bepaald genre, of met een bepaalde ervaring of achtergrond. We organiseren dan een feedback lab waarin beoogde schrijvers plannen met de producent en met elkaar bespreken. Denk aan LGBTQ+, Horror & Thriller, Kids & Family, Suriname & Antillen, comedy.

Je zoekt schrijvers én ideeën voor zenders. We brainstormen met schrijvers rond het thema of de doelgroep, presenteren een aantal richtingen en werken die uit tot 2 à 3 pitches voor een zender.

Je hebt veel tijd geïnvesteerd in een format, maar dat komt niet verder bij de zender. We brainstormen dan met enkele ervaren serieschrijvers om nieuwe richtingen voor het format te vinden. 

"Ja, de meeting heeft zeker veel zinnigs opgeleverd. We hebben inmiddels xxx gevraagd om samen met de regisseur een nieuwe season synopsis te schrijven." Producent, 2022


Voor zenders, omroepen en platformen

We hebben de ervaring, het team en een digitale omgeving waarmee we een call of competitie kunnen faciliteren voor een producent of zender. Van kleine calls tot grote competities zoals de Netflix New Voices Script Contest. 

"Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor vandaag! Wat zeg ik, voor dit hele traject!
Wat hebben jullie dit geweldig gedaan, echt petje af. Enorm bedankt voor de fijne en inspirerende samenwerking."  Netflix New Voices Script Contest, 2021


Scriptcoaches

naam-maarten.png
naam-gwyneth.png
naam-ernie.png

 

Maarten Almekinders
Script editor, script coach (oprichter & directeur)
maarten@scriptbank.nl   0624257827


Stichting De Proeftuin

Scriptbank is een handelsnaam van Stichting De Proeftuin. Het bestuur bestaat uit:

Marc Veerkamp schrijft televisiedrama en theaterstukken voor zowel volwassenen als kinderen. Marc was lange tijd bestuurslid bij het Netwerk Scenarioschrijvers.

Conny Brak werkte als Financial Director bij DutchCulture / Creative Europe Nederland, was zakelijk leider bij Cinekid en Business Manager bij Rinkel Film. 

Marieta van Olphen is sinds 1995 de spin in het web bij het Netwerk Scenarioschrijvers . 

logo-1.png

Juridische Partner Marijn Kingma, Höcker Advocaten


Scriptbank | De Wittenkade 75 | 1052 AE  Amsterdam |  info@scriptbank.nl
KvK 57249393 | BANK NL53TRIO0781401984 | BTW NL852500750B01

Abonneer je op de Nieuwsbrief

AdminEdit Page