Team up

npo-fonds-logo-1.png

Luca Izeboud en Maaik Krijgsman (Team up 2020) bij Nelly dos Reis (foto NFF/ Tom Heuijerjans)

Met de Team up – scenarioregeling biedt het NPO-fonds beginnende talentvolle scenarioschrijvers de kans vlieguren te maken bij (web)drama van de Publieke Omroep. Zo kunnen omroepen en producenten nieuw schrijftalent ontdekken, en wordt kennis en ervaring tussen nieuwe en ervaren scenaristen uitgewisseld. De Team up-scenarioregeling staat open voor alle (web)dramaseries die bij de publieke omroepen/NPO in ontwikkeling zijn. 

Om te zorgen dat beginnende talentvolle scenarioschrijvers en ervaren schrijversteams elkaar vinden en er een match kan ontstaan werken de omroepen en het NPO-fonds in de Team up-scenarioregeling samen met Scriptbank. 

Twee keer per jaar wordt een kennismaking georganiseerd tussen nieuwe schrijvers en omroepen. De eerste vindt plaats op 10 februari 2022. De deadline voor aanmelding was 7 januari.  Inmiddels hebben zich 75 schrijvers aangemeld! Zij krijgen woensdag 2 februari bericht over hun aanmelding. 


Aanmelden als scenarioschrijver
Lees de Team up-scenarioregeling van het NPO-fonds eerst door zodat je weet wat er van een scenarist wordt verwacht en wat er in je motivatie moet staan. Dit hebben we van je nodig:

    • motivatie: wat heb je te bieden, wat wil je leren, voor welke serie(s) of omroep zou je willen schrijven? Kortom: wat ben je voor schrijver? (1 alinea, maximaal 1000 tekens)
    • uitgewerkte scène gebaseerd op één van de onderstaande scène-opdrachten (pdf, maximaal 10 pagina's)
    • CV (pdf, 1 pagina)

Beoordeling
Uit de aanmeldingen selecteren omroepen schrijvers voor een kennismaking op 10 februari. Het gaat om series of seizoenen die nog ontwikkeld moeten worden. Kies voor je aanmelding voor die kennismaking een scène uit onderstaande lijst waarmee je een omroep kunt laten zien wat je in huis hebt. De keuze van de opdracht kan los staan van de serie waarvoor je wilt schrijven, en van de serie waarmee je straks eventueel gaat kennismaken. Ontstaat er bij de kennismaking een match, dan dient de omroep een aanvraag in bij het NPO-fonds.


Scène-opdrachten (pdf-downloads)
Series zijn te vinden op NPO Start. Van NOOD, Zina en The Spectacular zijn clips te zien bij de NPO Seizoenspresentatie (drama 12.40 - 21.22)

NOOD – single plays, 25 minuten - BNNVARA - scène-opdracht
Elke dag nemen vier 112-coördinatoren beslissingen die het verschil kunnen maken tussen leven en dood. 

NSB KIND – webserie - EO - scène-opdracht
Antje laat zien hoe haar leven in de oorlog verandert. Haar meest essentiële vraag: ben ik fout omdat mijn vader fout was? 

ZINA - feelgood serie - KRONCRV - scène-opdracht
Amal (30) heeft bijna alle hokjes op haar wensenlijstje afgevinkt. Maar is ze gelukkig?

THE SPECTACULAR - thriller - VPRO - scène-opdracht
Eind jaren tachtig wordt het zuiden van Nederland opgeschrikt door een reeks gruwelijke IRA-aanslagen. Daarbij komen rechercheur Jeanine Maes en het mysterieuze  IRA-lid Fiona Hughes tegenover elkaar te staan.

OOGAPPELS – dramaserie - BNNVARA - scène-opdracht
Merel heeft haar ex Erik en zijn en haar kinderen uitgenodigd om de banden aan te halen. Dat lukt tot Erik een nieuwtje deelt.

HOLLANDS HOOP - drama/misdaad - NTR, VPRO, BNNVARA - scène-opdracht
Na een woelige nacht proberen Fokke en Machteld een normaal gezin te zijn bij het ontbijt.

PAPADAG - dramaserie - AVROTROS - scène-opdracht
Tijdens het wisselmoment wil Martijn de invloed van het nesting op de baby evalueren, maar zijn ex zit op hete kolen.

BRUGKLAS - jeugdserie - AVROTROS - scène-opdracht
Schrijf de eerste paar scènes van een aflevering op de manier zoals scripted reality wordt geschreven.

Aanmeldingen worden beoordeeld in samenwerking met:


NTR   EO   VPRO   BNNVARA   KRONCRV   AVROTROS   HUMAN   MAX   WNL   POWNED

Vragen?
Voor vragen over aanmelding kijk bij de FAQ of mail naar info@scriptbank.nl.  Voor vragen over de talentregelingen van het NPO-fonds kun je contact opnemen met talentsecretaris Yassin Karmoudi .

In juni 2020 zijn twee interviews gehouden met scenaristen die hebben deelgenomen aan de regeling. Kijk hier voor inspiratie, hun ervaringen en do's and dont's. 

Hieronder: Ben jij mijn Schrijfdate? in 2020.

 
10 februari 2022
Begint om: 14:00
Aanmelden is niet meer mogelijk