Team up 4

Ben jij een nieuwe scenarioschrijver die een publiek kan verrassen, ontroeren of aan het denken kan zetten? En wil je graag kennismaken met de publieke omroepen van Nederland? Het NPO-fonds is in samenwerking met Scriptbank op zoek naar een nieuwe generatie scenarioschrijvers!

Op woensdag 22 november organiseert het NPO-fonds in samenwerking met Scriptbank de vierde editie van Team up. Tijdens deze kennismaking gaan schrijvers met de dramaredacties in gesprek over hun kansen binnen de publieke omroep. Mocht er een klik zijn, dan maakt de Team up- scenarioregeling het vervolgens makkelijker voor nieuwe schrijvers om in te stappen in bestaande schrijfteams.

Voor wie is Team up?
We zoeken scenarioschrijvers met een eigen stem, een originele pen en het vermogen het publiek aan het denken te zetten. Deze schrijftalenten hebben al stappen gezet om zich te ontwikkelen als scenarioschrijver, maar zijn nog niet doorgebroken. Zij hoeven niet per se een filmopleiding te hebben. Graag nodigen we nieuwe schrijftalenten met verschillende achtergronden, opleidingen of schrijfervaring uit zich aan te melden. De omroepen zijn zowel op zoek naar schrijvers voor jeugddrama als voor volwassenen drama. Binnen de schrijfopdracht is voldoende ruimte om te laten zien wie je bent als schrijver.

Hoe meld ik me aan?
Graag willen we het volgende van je ontvangen, via het formulier:

  • een CV van 1 pagina (PDF)
  • een scène van max 5 pagina’s (PDF), gebaseerd op één van de opdrachten
  • een paar zinnen toelichting over wat je graag zou willen schrijven en waarom

Opdrachten: 

  1. Een kind vermoedt dat één van de ouders een spion is. Schrijf de scène waarin het kind daar zekerheid over krijgt.
  2. Een personage wordt wakker en ontdekt over een bepaalde gave te beschikken.

Je kunt je aanmelden tot en met vrijdag 27 oktober 18.00. Je hoort uiterlijk maandag 20 november of je bent uitgenodigd voor een kennismaking.
NB. op de plek van het formulier verschijnt een bevestiging dat we je aanmelding hebben ontvangen. Je ontvangt geen extra bevestiging per mail. 

Ik heb al eens eerder meegedaan. Kan ik opnieuw meedoen?
Ben je geselecteerd voor Team up #1, Team up #2 (2022) of Team up #3 (juni 2023), dan hebben omroepen toegang tot je eerdere inzending, en kunnen andere omroepen je alsnog uitnodigen. Je hoeft je dan niet nu aan te melden.
Ben je niet geselecteerd voor eerder edities van Team up, dan kun je je alleen aanmelden als je laat zien dat je iets met de feedback hebt gedaan.

Vragen?
Aanmelding: kijk bij de FAQ of mail naar Maarten Almekinders  
Talentregelingen  NPO-fonds: of mail talentsecretaris Yassin Karmoudi.  

ntr_logo_zwart.png
logo_open.png
kro-ncrv_logo_2022.svg.png
human-logo-rgb-copy.png
bnnvara_logo_2017_rgb.png
1280px-avrotros_logo_2020.svg.png
omroep_zwart_logo_black_background.png
eo-facebook.png

 

 
22 november 2023
Begint om: 14:30
Aanmelden is niet meer mogelijk