Team up 2

(foto: Momenttom)

Voor een nieuwe generatie talentvolle scenarioschrijvers is het essentieel dat ze de kans krijgen zich te ontwikkelen. Met een eigen idee of door zich aan te sluiten bij een bestaand schrijfteam. 

"De drempel om contact op te nemen met omroepen is voor mij nu veel lager. Dat beschouw ik als een enorme winst."

De publieke omroepen en het NPO-fonds onderkennen dat belang, en organiseren op  donderdag 15 september samen met Scriptbank kennismakingsgesprekken tussen nieuwe schrijvers en omroepen. In zo’n gesprek ontstaat een idee waar een schrijver zou kunnen passen, of waar een idee op z’n plek is. 

npo-fonds-logo-1.png

Omroepen kunnen dit jaar nog gebruik maken van de talentregelingen van het NPO-fonds, zoals de Team up-scenarioregeling .


Wat voor schrijvers?
We zoeken nieuwe talentvolle scenarioschrijvers met verschillende achtergronden, opleidingen of schrijfervaring. Schrijvers kunnen zich tot uiterlijk maandag 29 augustus 12.00 aanmelden met een CV, toelichting en proefscène. Schrijvers worden door de deelnemende omroepen geselecteerd, 


Aanmelden
Zorg dat je de volgende informatie / documenten paraat hebt en meld je dan aan via nevenstaand formulier:

- Toelichting: geef kort antwoord op de volgende vragen:

1) Welke thema’s, genres of arena’s vind je prikkelend om te gebruiken in je schrijfwerk, en waarom? (max. 3 in totaal)
2) Welke film of serie zou je geschreven kunnen (of willen) hebben en waarom?
3) Bedenk (3-5) hashtags die jou typeren als schrijver. bijv #blackcomedy #psychodrama

- Proefscène, gebaseerd op één van de onderstaande opdrachten (max. 5 pagina's in scriptformat, PDF, bij 'Document')

1) Een moeder is verzot op het vriendje van haar dochter: hij gaat gezellig mee op wintersport, doet mee aan spelletjesavonden, Sinterklaasvieringen etc. Ze is dan ook erg teleurgesteld dat haar dochter het uitmaakt en ze de jongen nooit meer ziet. Ze mist hem meer dan haar eigen dochter doet en voelt zich in de steek gelaten dat de jongen nooit meer contact met haar heeft opgenomen. De moeder zorgt ervoor dat ze het vriendje quasi-toevallig tegenkomt op straat. Schrijf die ontmoeting.

2) Een vrouw komt op bezoek in de gevangenis bij een zware crimineel met wie ze al een tijdje een briefwisseling heeft. Ze reageerde destijds uit medelijden op zijn oproepje in “Mijn Geheim”, maar gaandeweg werden de brieven steeds vuriger. Haar echtgenoot en kinderen weten van niets. Schrijf die eerste ontmoeting.

- CV (1 pagina, PDF)


Vragen?

Voor vragen over aanmelding kijk eerst bij de FAQ. Staat het antwoord er niet bij  mail dan naar info@scriptbank.nl. Voor vragen over de talentregelingen van het NPO-fonds kun je contact opnemen met talentsecretaris Yassin Karmoudi .

 
15 september 2022
Begint om: 14:00

Aanmelden

Moment geduld we zijn uw verzoek aan het verwerken...


Dank voor je aanmelding! Je ontvangt op 12 september bericht of je bent geselecteerd voor 15 september.