Keep an Eye on New Screenwriters

Op donderdag 20 juni presenteert Scriptbank samen met de Keep an Eye Foundation de nieuwe lichting scenarioschrijvers van acht schrijfopleidingen. Zo’n dertig scenarioschrijvers die in 2024 afstuderen, presenteren zich aan producenten, regisseurs en scenaristen. Het event vindt plaats in Lab111.logo-keep-an-eye-2022.png

Vergeten aan te melden? Mail ons.

Ieder jaar studeren zo’n dertig nieuwe scenarioschrijvers af aan verschillende opleidingen. Dan staan ze voor de grote opgave om hun plek te vinden in de filmbusiness: producenten en regisseurs benaderen, ervaring opdoen, indienen bij fondsen. Kortom: een eerste kans krijgen. 

De afstuderende scenarioschrijver sneeuwt vaak onder bij de première van een afstudeerfilm, of studeert af als eenling binnen een andere kunst- of schrijfdiscipline. Daarom willen we nieuwe scenarioschrijvers een aantal ontmoetingen bieden, zodat ze een start kunnen maken in het professionele veld. Want een carrière begint met een persoonlijke klik!


Opleidingen

De afstuderende scenaristen komen van deze opleidingen:

artez-creative-writing-logo.png
logo_zwart_staand.jpeg.jpg
scriptacademy-e1623842320884.jpeg.jpg
willemdekooning-logo.png
hku-logo.png
nfta.jpg
st-joost-logo.jpeg.jpg
hku-schrijfopleiding.png

Programma

Het event vindt plaats op 20 juni van 13:30 -17:00 in Lab111 in Amsterdam. Na een kort plenair programma krijgen de alumni een reeks kennismakingsgesprekken met filmprofessionals. Deze gesprekken worden vooraf ingedeeld.


Deelnemen?

ALUMNI: je hebt via je studieleider een instructie gekregen om je aan te melden. Zo niet neem dan contact met ons op.
Als je geen afstuderende scenarist 2024 bent van één van de bovenstaande acht opleidingen kun je je niet inschrijven voor dit event! 

PRODUCENTEN, REGISSEURS of ERVAREN SCENARISTEN die iets kunnen en willen betekenen voor nieuw schrijftalent: meld je aan via het formulier in de rol PRODUCENT. Vul bij toelichting in wat je voor een nieuwe scenarist kunt betekenen en upload je CV of bedrijfsprofiel. Bij filmproject hoef je niks te uploaden. Deelname is gratis. 

Aanmelden kan tot 31 mei 18:00.


Partners

De Keep an Eye Foundation houdt de ogen open voor jonge, veelbelovende talenten. Deze getalenteerde muzikanten, kunstenaars, fotografen, ontwerpers en filmmakers krijgen dankzij verschillende beurzen, prijzen, shows en festivals de kans om hun talent te ontwikkelen, nieuwe mogelijkheden te creëren en bovenal hun creatieve dromen te verwezenlijken. Keep an Eye streeft verder naar uitwisseling tussen de verschillende disciplines en opleidingen. Dit om het werk van de studenten eens in een ander perspectief te zien. www.keepaneye.nl

Scriptbank zoekt nieuwe getalenteerde scenarioschrijvers voor producenten, omroepen en platforms. We leren die schrijvers kennen via een netwerk van scriptcoaches, scenariodocenten en talenthubs, door scripts of opdrachten te lezen en schrijvers mee te maken in workshops. Scriptbank organiseert verschillende kennismakingsvormen, helpt om ideeën te ontwikkelen tot pitches of scripts, en adviseert over het samenstellen van schrijfteams.

Meer informatie? Mail info@scriptbank.nl of bel Maarten Almekinders 06-24257827

 
20 juni 2024
Begint om: 13:30
Aanmelden is niet meer mogelijk