Scriptdesk start met Writersrooms en Feedback Labs

Nieuws - 20 december 2022

Het was al langer de wens om een duidelijk onderscheid te maken tussen Scriptdesk en Scriptbank. Vanaf 1 januari kunnen individuele scenarioschrijvers terecht bij Scriptdesk, voor Scriptspreekuren (sinds 2007) Writersrooms, Feedback Labs (sinds 2009) en Scriptcoaching.

Vanaf januari start Scriptdesk met maandelijkse ontwikkelbijeenkomsten voor scenarioschrijvers. Daarmee wil Scriptdesk een vaste plek creëren voor zowel nieuwe als ervaren scenarioschrijvers om filmplannen te ontwikkelen en hun netwerk uit te breiden. Dit initiatief komt voor uit de behoefte van schrijvers aan een ‘plek’ om met andere schrijvers te kunnen samenwerken (Writersrooms) of feedback uit te wisselen (Feedback Labs). We hebben hiervoor een inspirerende ruimte gevonden, voor groepen van zes schrijvers en/of regisseurs. Deze Writersrooms en Feedback Labs vinden plaats in onze Writershub in Amsterdam. Om te beginnen één keer per maand. Ga naar Scriptdesk voor meer informatie. 

Scriptbank helpt producenten, zenders en platformen bij het vinden van de juiste schrijver. Door competities (voor bijv. Netflix), matchmakingbijeenkomsten (voor bijv. NPO) of ontwikkeltrajecten voor meerdere schrijvers (Screen Talent NL). Scriptbank is een stichting en werkt met een netwerk van vaste freelancers. 

Contactpersoon voor zowel Scriptdesk als Scriptbank is Maarten Almekinders.