Meld je aan voor Rotterdam Writers’ Rooms

Nieuws - 11 oktober 2023

Ontwikkel je plan voor films of series
In januari 2024 start in Rotterdam een ontwikkeltraject gericht op schrijvers en ideeën die de diversiteit van pluriform Nederland weerspiegelen. In drie verschillende samengestelde writers’ rooms werken 12 geselecteerde schrijvers aan plannen voor films en series.

Met dit innovatieve (pilot)project bieden we getalenteerde schrijvers met verschillende achtergronden de kans hun plannen te ontwikkelen, met als doel ze onder te brengen bij producenten, omroepen of streamers. Ook willen we de infrastructuur voor schrijvers in Rotterdam duurzaam versterken. Rotterdam is dan ook de stad waar de drie rooms hun basis hebben. Gaandeweg het talenttraject gaan we middels publieke table reads in dialoog met een beoogd publiek en de filmsector.

Wie kunnen er meedoen?
We zoeken schrijftalent met een sterke drang om verhalen te vertellen, vanuit originele perspectieven, met de ambitie zichzelf te ontwikkelen in teamverband. Een opleiding, ervaring of vakmanschap zijn een pré maar geen voorwaarde, en ook storytellers uit andere disciplines worden van harte uitgenodigd zich aan te melden.

Welke ideeën?
Films of series die je mist in het huidige aanbod, die iets vertellen over o.a. de human condition, over het leven in de huidige tijd of over een multiculturele stad als Rotterdam. Schrijnende maar ook bemoedigende en verbindende verhalen, verteld in genres waarmee je een groot publiek bereikt.

De rooms
Voor de schrijftalenten is gedurende 6-9 maanden een beurs beschikbaar. Daarnaast zullen verschillende workshops en presentaties toegankelijk zijn voor een bredere groep makers in Rotterdam. De  trajecten zijn:

  • series: werken aan eigen plannen voor series en opdrachten van buiten
  • speelfilms: werken aan eigen speelfilmplannen
  • korte films & crossover

Wanneer?
De trajecten starten 8 januari 2024. Daarvoor zijn er drie selectierondes. Voor de eerste ronde kun je je aanmelden tot en met 5 november. (verlengd)

Aanmelden?
Ga naar de website van Rotterdam Writers' Rooms.