5 projecten worden gerealiseerd binnen Het Beloofde Land

Nieuws - 20 juni 2023

vlnr boven: Gunay Uslu, Luka Kluskens, Vincent Konings, Pim van Gorp, Anna Sherstiuk, Maarten Sleegers. vlnr onder: Lianne Damen, Charlotte Driessen, Floris Ramaekers, Bart Dokter, Rutger Veenstra.

Op 19 juni zijn in Eindhoven de namen van filmmakers en producenten bekendgemaakt die hun filmplannen die de afgelopen maanden zijn (door)ontwikkeld binnen Het Beloofde Land mogen gaan realiseren. In totaal krijgen vijf producties een financiële bijdrage en verdere coaching van het traject van Screen Talent NL.

Scriptbank feliciteert de geselecteerde projecten en makers!
De volgende korte films krijgen  vanuit Screen Talent NL een realisatie-bijdrage van €30.000 voor hun project en verdere coaching: 

Blin Fiducie - Luka Kluskens, Limburg, producent Vincent Konings
Onderdak - Maarten Sleegers & Anna Sherstiuk, Noord-Brabant,
                        producent Pim van Gorp
Baarch - Rutger Veenstra, noordelijke provincies, producent Bart Dokter

De volgende mid-length films ontvangen €180.000:

Amerika, America - Lianne Damen & Floris Ramaekers, Limburg,
                                        producent Charlotte Driessen
Stien Blom ​- Thom Lunshof en Sam Dijkstra, noordelijke provincies,
                          producent Marrit Greidanus. 

De films gaan in het najaar van 2024 in première en zullen daarna door heel het land te zien zijn.

Extra middelen voor regionale talenthubs
Maandag 19 juni heeft staatssecretaris van Cultuur en Media, Gunay Uslu, tijdens haar werkbezoek aan Screen Talent NL aangekondigd dat zij de komende vier jaar een financiële impuls aan de regionale filmtalenthubs gaat geven. Deze in totaal 2 miljoen euro voor 2023 en 2024, worden toegevoegd aan de bestaande subsidieregeling ‘Talentontwikkeling in de regio’ van het Nederlands Filmfonds. Vanaf 2025 worden de extra middelen door OCW verdubbeld met nog eens 2 miljoen. 

Het Beloofde Land
Het Beloofde Land is een nieuw ontwikkel- en productietraject van Screen Talent NL, dat de filmproductie en -infrastructuur in de regio wil versterken. De afgelopen maanden zijn producenten en filmmakers aan de slag gegaan om 16 scenario’s te ontwikkelen met de scriptcoaches van Scriptbank. Hieruit zijn 3 korte films en 2 midlength films gekozen die geproduceerd gaan worden en die vanaf najaar 2024 te zien zijn.