Scriptbank voor producenten

Van iedere scenarioschrijver die zich aanmeldt voor competities of voor het  schrijversbestand lezen we opdrachten of eigen werk, dat door ons vaste team van scriptcoaches wordt beoordeeld. Daarnaast kennen we veel nieuwe schrijvers van workshops, opleidingen of industry days, en veel ervaren schrijvers omdat we met ze hebben gewerkt. Deze kennis gebruiken we om scenarioschrijvers voor te stellen aan producenten en zenders. Bijvoorbeeld op de volgende manieren:

Je zoekt specifieke schrijvers in een bepaald genre, of met een bepaalde ervaring of achtergrond. We organiseren dan een workshop waarin de geselecteerde schrijvers kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Voorbeelden van thema's of genres: LGBTQ+, Horror & Thriller, Kids & Family, Suriname & Antillen., comedy.

Je zoekt schrijvers én ideeën voor zenders. We brengen schrijvers bij elkaar, genereren ideeën rond het thema of de doelgroep en presenteren die aan de producent. Vervolgens werken de schrijvers de gekozen ideeën onder leiding van een scriptcoach in een maand uit tot 2 à 3 pitches voor een zender.

Je hebt veel tijd geïnvesteerd in een format, maar dat komt niet verder bij de zender. We stellen dan een brainstormgroep samen met specifieke schrijvers om nieuwe richtingen voor het format te vinden. 

"Ja, de meeting heeft zeker veel zinnigs opgeleverd. We hebben inmiddels xxx gevraagd om samen met de regisseur een nieuwe season synopsis te schrijven."
Producent, 2022

We hebben de ervaring, het team en een digitale omgeving waarmee we een call of competitie kunnen faciliteren voor een producent of zender. Van kleine calls van een maand tot grote competities zoals de Netflix New Voices Script Contest

"Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor vandaag! Wat zeg ik, voor dit hele traject!
Wat hebben jullie dit geweldig gedaan, echt petje af. Enorm bedankt voor de fijne en inspirerende samenwerking."  Netflix New Voices Script Contest, 2021

Ook goed om te weten dat onze ideecheck (€75) ook door producenten kan worden ingezet om een kritische blik op een pitchdocument te krijgen. Ook leveren we vaak scriptcoverage van speelfilms (vanaf €200).

Heb je een vraag of wil je even overleggen? Bel of mail Maarten
info@scriptbank.nl  06-24257827

newvoices_2-9x12.jpg
AdminEdit Page