Pitchplatform

In 2023 wil Scriptbank maandelijks scenarioschrijvers en nieuwe ideeën aan producenten presenteren. Met deze exclusieve selectie van talentvolle scenarioschrijvers en kansrijke projecten kunnen producenten nieuwe stemmen ontdekken en ervaren schrijvers herontdekken via één gateway. Iedere maand stellen we een bepaald genre, thema of format centraal, in samenwerking met partners.

Gateway én contentfilter

Met de maandelijkse selectie willen we nieuwe en ervaren schrijftalenten beter zichtbaar maken, en met producenten bouwen aan een bredere en diversere groep van scenarioschrijvers om bij projecten te betrekken. Die schrijvers vinden we via een netwerk van contactpersonen van regionale of inclusieve talenttrajecten, makershubs, industry-days, film- en schrijfopleidingen, projecten als Cypher Cinema, inclusieve theaternetwerken, het netwerk van ons redactieteam en het Scriptbank schrijversbestand. 

Iedere maand heeft een focus in de vorm van een bepaald genre, thema, of arena, waarmee we telkens andere schrijvers en ideeën naar voren halen. Graag verbinden we een partner aan zo'n thema - denk aan een zender, streamer of distributeur - zodat schrijvers en producenten weten dat er belangstelling is in de markt.  

De aanmeldingen worden door een selectieteam beoordeeld. Dit team bestaat uit Ernie Tee, Gwyneth Sleutel en Maarten Almekinders, aangevuld met specifieke lezers per maand. Schrijvers krijgen altijd feedback, zodat ze leren van hun inzending. Uiteindelijk worden vijf tot tien schrijvers en ideeën per maand voorgesteld aan deelnemende producenten. 

Dit nieuwe pitchplatform geeft producenten zicht op een breder en diverser aanbod naast hun bestaande netwerk en bespaart tijd: ze hoeven niet het kaf van het koren te scheiden. Daarnaast geeft deze manier van werken schrijvers sneller inzicht in de belangstelling voor hun idee, en kunnen ze de feedback gebruiken om beter te worden. 

Ideeënmarkt en pilot

Het pitchplatform wordt op 24 november geïntroduceerd met een live versie: de Ideeënmarkt, gevolgd door een pilot van vier maanden. Voor de Ideeënmarkt kunnen schrijvers ideeën indienen binnen door partners bepaalde genres of thema’s, waarna producenten intekenen op de tafels of gesprekken met individuele schrijvers. We beogen een matchmaking event voor vijftig tot zeventig deelnemers. 

Na de pilot komt deze service in 2023 beschikbaar in een abonnementsvorm.

Reageren? Graag! per mail of telefoon 06 24 25 78 27

Maarten Almekinders, september 2022

AdminEdit Page