Accelerator voor film- en televisiemakers

In deze tijden overtreft de realiteit de fictie op ongekende schaal. Producties en evenementen  zijn abrupt afgebroken of uitgesteld, zoals ook Ben jij mijn schrijfdate? dat we met het NPO-fonds organiseren. 

Gelukkig zijn we als schrijvers gezegend met het vermogen om af en toe te ontsnappen uit de beklemming van de realiteit, even naar een andere wereld. Al is het maar in ons hoofd. Wij willen graag blijven zorgen voor verbinding tussen scenaristen, regisseurs en producenten en daarom gaan onze andere activiteiten door. Met vanaf nu iedere dinsdag een online schrijverskamer. Loop eens binnen. Stay safe! 


Hoe het begon

In 2009 vroegen twee scripteditors zich af waarom producenten, scenarioschrijvers en regisseurs elkaar zo slecht konden vinden. Ze gingen hen regelmatig bij elkaar brengen in Proeftuinen, producentenborrels en speeddates en bedachten een platform waarbinnen ideeën binnen de 'driehoek' konden worden uitgewisseld. Om de wereld transparanter te maken, maar wel veilig: Scriptbank. English version here.

Gaandeweg ontdekten we dat een match niet online ontstaat en werd een persoonlijke uitwisseling weer het hart van de activiteiten, zoals bij Ben jij mijn Filmdate? De afgelopen jaren hebben we samengewerkt met FPN, NCP, Netwerk Scenarioschrijvers, DDG, Beeld & Geluid en natuurlijk met vele gepassioneerde makers. En in 2020 met het NPO-fonds.


Ontwikkelen, presenteren, ontmoeten

Scriptbank is voor scenarioschrijvers, regisseurs en producenten die professioneel werkzaam zijn in het vak, en/of relevante opleiding of ervaring hebben. We richten ons op fictie, en zijdelings op documentaire. 

In het Ideeënlab kun je je helemaal concentreren op wat jij wilt vertellen. Je werkt één-op-één met een scriptcoach aan je film- of televisie-idee tot je een soort prototype hebt. Dan is het tijd om er een producent of omroep bij te halen. Wil je je idee eerst testen bij producenten dan kan dat via de Ideecheck.

In de Proeftuin test je je idee bij vakgenoten. Feedback uitwisseling en teambuilding staat hier centraal. In de tien jaar dat we Proeftuinen organiseren zijn veel teams gevormd die nog steeds samenwerken. 

Zoek je partners voor je plan dan kun je terecht bij een van onze Filmdates.

Dit platform is de plek waar je je presenteert en je idee op een veilige manier deelt. Achter de inlog (betaald account) zitten alle mogelijkheden om dat te doen. Een abonnement kost €5 per maand, met een gratis proefmaand. Voldoe je aan de voorwaarden, meld je dan aan. Of blijf op de hoogte via de Nieuwsbrief

In 2020 willen we zorgen dat onze initiatieven elkaar versterken in een MAKERSROUTE. Het platform wordt onlosmakelijk verbonden met alle events, waarmee het uitgroeit tot dé plek waar je makers en projecten vindt. Ook streven we naar langsdurige relatie met makers en producenten, en willen we samenwerking met diverse stakeholders in de industrie versterken.  


De gezichten achter Scriptbank 

Maarten Almekinders is initiator en drijvende kracht achter Scriptbank.
Begon als stagiaire bij het Filmmuseum, werkte als schrijver en scripteditor bij tal van langlopende series, was dramaturg bij de NCRV, adviseur bij het Mediafonds, freelance scripteditor, is co-creator van televisieseries (Keizersvrouwen, 2019) en kent heel veel makers en organisaties. 
maarten@scriptbank.nl / 06-24257827 Skype

 

Gwyneth Sleutel is een buitengewoon scherpe én prettige scripteditor, werkt ook als hoofdredacteur van het VERS magazine, geeft pitch-workshops en werkt als talentcoördinator op het NFF. Heeft de contacten met de opleidingen en staat middenin de nieuwe generatie makers. gwyneth@scriptbank.nl / 06-31158580

Blijf op de hoogte van alle events en abonneer je op de Nieuwsbrief    

Scriptbank en De Proeftuin zijn initiatieven van Stichting De Proeftuin. 
Bestuur: 
Maarten AlmekindersAndré BosSander Offenberg 

Agenda

17 Apr
Ben jij mijn schrijfdate? 14:00, Amsterdam
14 Mei
Karakteropstellingen 13:30, Amsterdam
15 Mei
Pitches Ideeenlab 15:00, Amsterdam

Nieuws

Online schrijverskamer bespreek je filmidee
Snelle ideetest bij producenten Scriptbank start met IDEECHECK
Van idee tot pitchdocument Scriptbank start met IDEE√čNLAB