Iedere maand een ideecheck

11 Maart 2020
Iedere maand een ideecheck

Al vanaf het begin is Scriptbank geïnspireerd door The Blacklist en de brug die zij tussen schrijvers en de industrie wisten te slaan. Maar wat voor Hollywood werkt, werkt niet per se voor Nederland. Hier verkoopt een schrijver geen kant en klare scripts en is de industrie toegankelijker. Maar niet per se overzichtelijker.

Veel plannen belanden op verkeerde bureaus, makers met een origineel idee en een minder uitgebreide skillset blijven buiten beeld, en er sijpelt veel creatieve energie weg door mismatching. Terwijl die energie hard nodig is voor de doorontwikkeling van echt goede plannen in de competitie met een internationaal speelveld.

Met de IDEECHECK krijgen makers snel een indicatie of er behoefte is aan hun idee in de markt, of dat de logline de lading dekt. Zo komen ze er bijvoorbeeld achter of er al een vergelijkbaar plan in ontwikkeling is - zonder dat ze hoeven te weten van welke maker of bij welke producent. 

Producenten krijgen een actueel overzicht van boven de markt zwevende makers en projecten in een vroeg stadium, of ontdekken via een idee een maker die tot dan toe buiten hun gezichtsveld was.


Hoe gaat het in zijn werk?

Iedere maand sturen we een lijst aan producenten met loglines van zowel IDEECHECK als IDEEËENLAB:

IDEECHECK loglines van ongepolijste film- of televisieplannen (fictie). Producenten geven op basis van logline en profiel van de maker aan of ze wel of niet geïnteresseerd zijn. Vereiste voor deelname is dat plannen enigzins uitgewerkt (een A4tje) op Scriptbank staan, zodat ze leesbaar én beschermd* zijn. Deze plannen zijn NIET door ons gecoacht. Na afloop nemen we contact met je op over de resultaten en een eventuele vervolgstap. 

IDEEËNLAB loglines van plannen die bij Scriptbank zijn doorontwikkeld tot heldere pitches. Is de producent geïnteresseerd dan volgt een kennismakingsgesprek. Meer informatie over het ideeënlab.

Meedoen?

Makers hebben een betaald account op Scriptbank nodig. Bij inschrijving checken we of makers voldoen aan de voorwaarden van een professionele maker. Via het aanmeldformulier kunnen makers aangeven of ze een project mee wilt laten gaan met de eerstvolgende mailing. We nemen altijd eerst contact met makers op voor we een logline versturen.
Producenten (geselecteerd) reageren op de loglines, maar als ze meer willen lezen hebben ze een betaald account nodig.  

Vragen?

info@scriptbank.nl

aanmeldformulier


*Bescherming van ideeën en informatiedeling

Het platform ontstond met de ervaring van honderden makers: dat je idee niet verder komt door als een kip op je gouden ei te blijven zitten. Ook wisten we dat bescherming het heetste hangijzer is voor makers.

Als een idee op Scriptbank staat kan de maker aantonen dat dat idee - mits uitgewerkt - van hem/haar is vanaf de datum van uploaden. Enkel geregistreerde bezoekers met een betaald account hebben toegang tot projecten, en die hebben ook de algemene voorwaarden geaccepteerd. Vervolgens kunnen makers aangeven of bezoekers eerst leestoestemming moeten vragen, waarbij ze zelf moet afwegen of ze deze extra drempel willen inbouwen. Als laatste zijn PDF's goed leesbaar maar niet downloadable of printable

Producenten moeten vrij en onbelemmerd kunnen reageren op plannen, en daarom geeft Scriptbank nooit rechtstreeks door aan makers welke producent wat heeft gezegd. Wel gebruikt Scriptbank die informatie waarvoor die bedoeld is: om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen, en samen met makers betere beslissingen te kunnen nemen bij de ontwikkeling van hun idee.   

Nieuwsarchief

Events

Geen events gevonden.

Nieuws

19 juni: interview Marnie Blok en Saar Ponsioen Meester-Gezel regeling NPO-fonds
Maker in the Box online feedbacksessie door 2 scripteditors