Scriptbank start met Ideeënlab

17 December 2019
Scriptbank start met Ideeënlab

Vanaf 6 januari start Scriptbank met het Ideeënlab.

Makers met prikkelende film- of televisie-ideeën (fictie) of met een uniek perspectief werken met een scriptcoach om daar in korte tijd een helder pitchdocument van te maken.

Producenten kunnen intekenen op meerdere gesprekken met makers op één middag. De eerste gesprekken vinden plaats op 13 maart. 



Waarom?

2020 is begonnen met méér aandacht voor de ontwikkeling van filmplannen, méér focus op eigenzinnigheid en authenticiteit en een verplichting voor eindexploitanten om te investeren in het maakproces. En dat is goed, want als we willen concurreren met internationaal aanbod lukt dat niet met productie- of marketingbudgetten, maar wél met de kwaliteit en uniciteit van onze verhalen.

Makers zouden gerichter moeten kunnen werken aan een goed idee tot de sparkle zichtbaar is. Precies in die ontwikkelfase fase wil geen omroep of distributeur investeren, en daarom hebben producenten de neiging op bewezen talent te sturen. Nieuwe stemmen en perspectieven komen er moeilijk doorheen omdat onvoorspelbaar is hoe lang een ontwikkeltraject is en of er iets uit gaat komen. 

Met het Ideeënlab willen we producenten meer inzicht geven in de potentie van een idee en het talent of vakmanschap van de maker zodat ze avontuurlijker keuzes durven maken. Zodat er een breder palet van makers door kan breken.

Samenwerking met producenten

Scriptbank zoekt producenten die in 2020 drie tot vijf kansrijke projecten willen inbrengen in het Ideeënlab of projecten willen adopteren. Voor de coaching van dertig projecten in 2020 wil het Ideeënlab een aanvraag doen bij verschillende fondsen. Het lab verwacht dat tien projecten zullen worden doorontwikkeld. 

Makers of producenten die willen meedoen aan (één van) de volgende gespreksrondes, kunnen zich vrijblijvend aanmelden via het aanmeldformulier. Je kunt je altijd aanmelden. Problemen met het formulier? Mail ons. 

Of lees meer over het Ideeënlab.

Agenda

13 Maa
Pitches Ideeënlab 15:00, Amsterdam

Nieuws

Scriptbank start met Ideeënlab Meld je nu vrijblijvend aan