Lars Boom

Lars Boom

Scriptschrijver

Lars Boom (theaterschool Amsterdam), Schrijft en ontwikkelt vanaf 1990 ideeën en scenario’s voor TV/film en Theater Voor TV: vele comedyafleveringen voor series als, Zeg ‘ns Aaa, Oppassen, Victorie, Sam Sam, Flodder, Bradaz en Sprint tot en met dramaseries als Onderweg naar morgen, Westenwind, DOK 12 en Baantjer en diverse dramaformats voor o.a. Eyeworks en Endemol.

Wat theater betreft, muziektheaterproducties als, KenKan (over het leven van Wim Kan), Oh Johnny (over het leven van Johnny Jordaan) en ‘In de schaduw van Brel’ in seizoen 2004/05 bekroond met twee Musical Awards. ‘Meneer Dinges’ over Johnny en Jones. Twee operalibretto’s: ‘De onwankelbare’ over het leven van dirigent/componist Jan van Gilse (uitvoering 7 april 2008 Utrechts Conservatorium) en ‘De zeven bruiden van Slauerhoff’, over het leven van Slauerhoff (uitvoering september 2009 Conservatorium Arnhem) Een musical over de Zangeres zonder naam (Cornelissen en De Graaf Producties première november 2011) De Grote Drie (Cornelissen en De Graaf Producties / succesreprise juli 2018 De La Mar theater ) ‘Wo Ahin Soll Ich Geh'n?’ muziektheaterstuk over Leo Fuld (Betty Asfalt maart 2018) Muziektheaterstuk over The Elephantman (samen met Frank Affolter)


FILMSCENARIO’S:
Snuf de Hond in oorlogstijd 2008 (plus 3 DVD films Snuf de hond en de jacht op de vliegende Volckert (2008) Snuf de hond en het spookslot; Snuf de hond en de ijsvogel (beide uit 2010) Penny’s Shadow 2011 /Toen was geluk heel gewoon 2014 /Apenstreken 2015/ Michiel de Ruyter 2015 /Sneekweek treatment 2016/ Tuintje in mijn hart 2017 /Redbad eerste scriptversie 2018 /Scenario De Batavia /Scenario Twee kamelen, een bus en een bruiloft/ (laatste twee nog niet in de opnamefase)

TVprijzen: Televisieringen voor Oppassen en Westenwind.
Theaterprijzen:Twee Musical Awards en twee nominaties voor de muziek en mijn script voor In de Schaduw van Brel. Musical Award voor beste musical voor De Grote Drie.
Fimprijzen: Drie gouden pennen voor scenario (Toen was geluk heel gewoon, Tuintje in mijn hart, Michiel de Ruyter). Vier Gouden films: Michiel De Ruyter (ook platina en Toronto publieksprijs), Tuintje in mijn hart, Toen was geluk heel gewoon en Penny’s Shadow (ook een Cinekid Award).

Projecten