Daan Bunnik

Daan Bunnik

Regisseur

Intensieve en langdurige samenwerking met scenarist en producent

Bekijk mijn portfolio

Wat zoek ik?
De reden dat op Scriptbank zit is omdat ik graag de stap wil maken van korte film naar speelfilm/serie. Daarvoor ben ik op zoek ben naar een uitdagende en warme samenwerking met een scenarist en producent.

Na een master aan de WdKa heb ik meerdere korte films geschreven en geregisseerd. Mijn laatste film, Blood Group, ging in premiere op IFFR. Bij de tv-serie Centraal van het Filmfonds ben ik met scenarist Gerry de Hoogh en producent PRPL tot de treatment fase gekomen. Nu zoek ik een nieuw team om een speelfilm of serie te ontwikkelen.

Wat maak ik?
Mijn karakters zijn op zoek naar verzoening en zelfacceptatie. Met een grote rol voor seksualiteit en lichamelijkheid. Vaak spelen mijn verhalen in familiaire kring af maar niet altijd. Wel ben ik op zoek naar een arena die iets onalledaags heeft. Want hierdoor ontstaat er ruimte voor magisch realistische elementen waar de verzoening of zelfacceptatie ingelost wordt.

In die wereld creƫer ik mannelijke karakters die leren zich kwetsbaar op te stellen of vrouwelijke karakters die ontdekken dat zij meer in hun mars hebben dan zij zelf realiseren.

Films: Moonlight, You Were Never Really Here, Tokyo Story, Donnie Darko, Yi Yi, Strangers on a Train, Children of Men, Stalker, Rundskop, Wild, Three Billboards, Nostalghia, A Single Man, The Hours, Death in Venice, Deer Hunter, Five Easy Pieces en vele anderen.

Series: The Handmaid's Tale, The Sopranos, Twin Peaks, Mad Men, Maniac. The Wire, Black Spot (Zone Blanche).

Projecten