André Bos

André Bos

Producent

Armadillo Film (2001), is een onafhankelijk productiebedrijf. Met human interest als drijfveer, richt het zich op het maken van speelfilms, korte films, animatie en documentaires voor de (inter)nationale markt. De keuze voor eigenheid en creativiteit heeft geresulteerd in films die regelmatig in de prijzen vallen in zowel binnen- als buitenland; De Chinese Muur (oa Clermont Ferrand ), Nijnok (Gouden kalf) en Dreaming by Numbers (selectie Joris Ivens Award IDFA 2005)

Ik ben gecharmeerd van verhalenvertellers, auteursfilmers, of het nou documentaire, animatie of fictie is. Ik werk in alle disciplines. Ik werk graag met jonge of nieuwe makers, die laten zich nog een beetje sturen. Ik voel me een creatief producent, maar ik laat wel de maker de maker. Ik kan wel zeggen “dat is een richting die ik niet op zou gaan” of “daar denk je te weinig aan je publiek.”

Ik zoek naar dwarse makers, eigengereide mensen. Mensen die dondersgoed weten wat ze willen, maken ook de beste films. Concreet: ik probeer nu animatoren met scenarioschrijvers te verbinden. Films kunnen vakkundig gemaakt worden en hartstikke goed in elkaar zitten, maar als je ze na een kwartier vergeten bent, heb je iets niet goed gedaan. Dat kan in de uitvoering zitten of in de emotie die een verhaal oproept. Als ik iets zoek in de films die ik wil maken is het de onvergetelijkheid.

Wanneer je contact met me opneemt wil ik graag weten hoe je het gaat aanpakken. Alles wat je op papier hebt is mooi meegenomen. Een synopsis maar ook een logline is voor mij erg belangrijk. Je moet aan mij kunnen vertellen: “hier gaat het over”. Belangrijk is je vastberadenheid en de urgentie om je film te maken. Hoe sterker dat is, hoe harder ik ook voor een project ga lopen.

Op dit moment ben ik op zoek naar projecten voor KORT! En Nu of Nooit! Animatie.

Projecten