Casper Thiel

Casper Thiel

Regisseur

karakters met mooie verhalen / schrijvers - producenten & personages
In 1993afgestudeerd aan de filmacademie als Regisseur met de film Een Wals Aan Zee.
Nadien heb ik hoofdzakelijk gewerkt als regie-assistent en FirstAD voor diverse producties. Tussen 1995 en 2010 als regisseur gewerkt voor verschillende producties en genres.
Sinds 2010 vooral ook werkzaam als docent storytelling & regie. In die hoedanigheid heb ik veel korte film-ideeen begeleid en als script-doctor advies gegeven en de pijnpunten geanalyseerd.

Als regisseur ben ik nu betrokken bij de bijzondere theater-productie ADAK (over 2e generatie Zuid Molukkers in Nederland), een theatervoorstelling waarbij ook film gebruikt wordt en die deze zomer zal worden opgevoerd in Westerbork.

Als regisseur ligt mijn aandacht en nieuwsgierigheid vooral bij de karakters die het verhaal dragen, zij zijn de basis voor een goed en interessant verhaal. Op script niveau dien ik de personages te doorgronden om vervolgens samen met acteurs de karakters op geloofwaardige manier vorm te geven.

Momenteel ben ik op zoek naar korte film-scripts waarmee ik een KORT zou kunnen realiseren. Daarnaast hoop ik in contact te komen met schrijvers om samen aan een project te kunnen werken.
Maar wanneer je nog een goede script-editor nodig hebt dan kun je ook contact met me opnemen.

Projecten