Anneke Scholtens

Anneke Scholtens

Scriptschrijver

een producent voor een korte film (Kort!)

Bekijk mijn portfolio

Als auteur van jeugdboeken heb ik tal van titels op mijn naam staan. Het boek ‘Hij was mijn vriend,’ over een vriendschap tussen twee jongens, waarin op latere leeftijd liefde een rol gaat spelen, is ook verschenen in het Frans en in het Duits.
Behalve jeugdboeken heb ik een aantal toneelteksten geschreven voor Stichting Buitenkunst, te weten: Monologen van afscheid en Dialogen over de liefde. Ook schreef ik een historische verhaal voor volwassenen.

In 2017 ben ik begonnen aan een opleiding bij de Script Academy, omdat het medium film mij erg aanspreekt. Ook was ik benieuwd of de verhalen die ten grondslag liggen aan films wezenlijk (moeten) verschillen van verhalen in boeken. Nadat ik op de Academy in het eerste jaar diverse scenario’s had ingeleverd, werd mij aangeraden op eigen kracht verder te gaan; ik had in het eerste jaar bewezen dat ik inmiddels genoeg kennis en vaardigheid bezat om een goed scenario te schrijven

Inmiddels heb ik een scenario voor een korte film, Taakstraf (12 minuten), afgerond in samenwerking met Jelle Tigchelaar (producent) en onder begeleiding van Gwyneth Sleutel (Scriptbank)

Projecten