Luca Izeboud

Luca Izeboud

Scriptschrijver

Freelance werk als scenarist en/of script editor.

Bekijk mijn portfolio

Ik ben in 2017 afgestudeerd aan de Hoge School van de Kunsten Utrecht als regisseur en scenarist. Vervolgens heb ik een Master studie Script writing afgerond aan Bournemouth University in Engeland. Momenteel ben ik een Script-Reader voor Bafta: Rocliffe New Writing Competition, waarvoor ik uitgebreide feedback rapporten schrijf en scriptplannen selecteer voor volgende selectie-rondes. Ik ben zowel in de film- als televisiewereld inzetbaar als scenarist en script-editor.

Ik ben gefascineerd door het menselijk onderbewustzijn; en maak hier graag visuele representaties van. Hierdoor ben ik goed bekend met psychologische drama's en thrillers. Zo heb ik onder andere geschreven over hypnotherapie, lucide dromen Schizofrenie en DID (Multiple personality Disorder.) Bij het behandelen van psychologische aandoeningen vind ik het vooral belangrijk om een realistisch en sympathiek beeld te schetsen van mensen die er aan leiden. Ik wil de angst voor mensen met psychologische aandoeningen vooral niet versterken, maar juist begrip opwekken.

Daarnaast heb ik interesse in interactieve films en misdaadseries. Momenteel werk ik aan een interactieve 3-delige serie als grote passieproject. Maar ik hou ook van variatie en sta open voor nieuwe ervaringen.

Door mijn achtergrond als regisseur en mijn productiestages weet ik veel van de verschillende departementen die bij het filmproces komen kijken. Ik vind het belangrijk dat alle departementen goed samenwerken; want dit versterkt het resultaat van de film enorm. Daarom sta ik open voor suggesties vanuit alle richtingen; sterker nog, ik moedig ze aan.

Projecten