helga smit

helga smit

Scriptschrijver

Na een bachelor religiestudies heb ik een aantal jaar voor mijn dochter gezorgd. Daarna ben ik naar Amsterdam verhuisd, denkende dat ik terug zou gaan naar de onderzoeksmaster. Het leven liep anders en na een jaar vol twijfel besloot ik de onbekende weg in te slaan en te zien waar het me heen zou leiden.

Ik schreef me in aan de master Communicatie en Informatie Wetenschappen aan de VU met als afstudeerrichting Schrijven. Ik heb daar les gehad van oa Kees 't Hart, Ernest van der Kwast en Bas Heijne.

Al snel merkte ik dat ik binnen mijn keuzevakken een focus had gelegd op film en door de theorie raakte ik ook steeds nieuwsgieriger naar de praktijk. Daarom ben ik naast mijn master cursussen bij Crea (UvA) gaan volgen, die zowel gericht waren op schrijven als op maken. Vijf cursussen verder had ik de smaak te pakken en besloot ik een tweede master te starten, de Beroepsgeoriƫnteerde master specialisatie Film Studies aan de UvA.

Ik heb stage gelopen bij Rinkel Film als Assistent Creative Producer, Dramaturg en Researcher. Nu ben ik opzoek naar een manier om de vertaalslag tussen mijn beide studies te gaan maken en meer ervaring op te doen met scenarioschrijven.

Projecten