Gwyneth Sleutel

Gwyneth Sleutel

Scripteditor

Projecten die een script editor kunnen gebruiken
Nadat ik afstudeerde als dramaturg aan de gespecialiseerde beroepsgeoriƫnteerde filmmaster aan de Universiteit van Amsterdam ben ik opgeleid als dramaturg door Marieke Mols en Joost de Wolf tijdens mijn stage bij de VPRO. Ik heb onder andere meegelezen met de ONS, de telefilm en De Oversteek. Vanuit deze stage kwam ik terecht bij mijn volgende stage als dramaturg bij Keplerfilm. Naast mijn dramaturgische werkzaamheden ging ik hier ook aan de slag als projectontwikkelaar en zo maakte ik kennis met het doen van aanvragen en tekstredactie. Na deze stage bleef ik bij diverse projecten betrokken.

Ook kritisch schrijven over film doe ik graag. Zo mocht ik student-jurylid zijn van CinemAsia filmfestival en schreef ik als analist wekelijks artikelen voor Imagine Filmfestival. Verder ben ik werkzaam als hoofdredacteur van het faculteitsblad Babel van de Universiteit van Amsterdam en binnenkort zal ik het stokje overnemen van Matthijs van der Veer en als hoofdredacteur van VERS aan de slag gaan.

Als dramaturg en scripteditor en sta ik te trappelen mee te lezen met filmprojecten in de hoop deze van verfrissende inzichten te voorzien!

Projecten