Marica Crombach

Marica Crombach

Scriptschrijver

Samenwerkingen voor serie & film!
"Een tof idee, kernwoorden ‘fris’ en ‘origineel’, het verhaal wordt in een lekker tempo verteld, de karakters en de stijl zijn origineel, dialogen zijn snappy, de animaties zijn leuk, de running gags werken goed. Het script zit vol fijne visuele vondsten (...). Een visitekaartje om trots op te zijn."

Eind 2017 was dat het oordeel van de commissie die 'The Making of Hackman deel 2', mijn scenario waarmee ik de scenario-opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam succesvol heb afgerond.

Mijn schrijfervaring heb ik uitgebreid via diverse projecten. In 2014 heb ik mijn eerste korte film geschreven en geregisseerd: Bromance. Deze film behaalde tijdens 48HFP in Rotterdam de publieksprijs en diverse nominaties. De film is daarna vertoond op nationale en internationale filmfestivals (o.a. SESIFF in Zuid-Korea). Begin 2015 heb ik een aantal afleveringen voor een jeugdserie geschreven (komedie/actie). In datzelfde jaar is mijn tweede korte (absurdistische) film Visite (door mij geschreven) geproduceerd. In 2016 heb ik met de regisseur met wie ik de afleveringen voor de jeugdserie heb opgezet, samengewerkt aan een boekverfilming.

In mijn scenario's combineer ik graag uiteenlopende stijlen en creëer ik bij voorkeur originele werelden. Een regisseur of producent met wie ik dergelijke ideeën verder kan ontwikkelen: die ontmoet ik graag!

Projecten