Ideeƫnlab

 Voor scenarioschrijvers en regisseurs die in korte tijd een idee tot een  pitchdocument willen uitwerken hebben we drie coachingstrajecten.
 Vervolgens helpen we je in contact te komen met de juiste producent. 

 

Keuze uit verschillende scriptcoaches

 

We hebben een groot netwerk van script editors en kunnen adviseren bij de intake. Op dit moment zijn we bezig hen ook op de site te krijgen. 

 


Drie coachingstrajecten

Elke maker of elk project heeft iets anders nodig, maar je wilt wel weten waar je aan begint. Daarom hebben we drie flexibele coachingstrajecten. Alle trajecten beginnen met een intake en sluiten af met een evaluatie. Maker en coach gaan een commitment aan om het gestelde doel te bereiken. 

 

Small (€400)
Bedoeld voor ver uitgewerkte ideeën met een sterk uitgangspunt, dat in de presentatie nog niet goed uit de verf komt. De coaching is er op gericht de potentie van het project beter zichtbaar te maken. Het traject start met een gesprek van anderhalf uur, in combinatie met feedback per mail. De maker schrijft een tweede versie, gevolgd door feedback van de coach. De maker kan nu de pitch polishen, waarmee een producent wordt benaderd. 

Medium (€800)
Voor film- of televisieplannen met een sterk idee, maar waar andere aspecten zoals karakter, arena of thema nog verder onderzoek en uitwerking behoeven. Na het eerste gesprek heb je drie contactmomenten over drie versies met je coach. 

Large (€1200)
De coach is klankbord vanaf het allereerste idee tot aan een pitchversie. Coaching kan ook worden ingezet voor de ontwikkeling van een gelaagde synopsis, of een project met complexe verhaallijnen. Vaak hebben minder ervaren makers juist meer coaching nodig. Na het eerste gesprek heb je vijf contactmomenten over vijf versies met je coach.


Wat voor ideeën en makers?

Plannen voor korte films, speelfilms, jeugdfilms, genrefilms, webseries, dramaseries, van zowel nieuwe als ervaren makers. Bij voorkeur op 1-4 pagina's (PDF), zoals een synopsis, minibijbel of filmplan. Scenario's van korte films (10-15 min) vallen hier ook onder. Voor treatments of scenario's maken we andere afspraken. Als er al een heel scenario is geschreven belemmert dat een maker vaak om nieuwe keuzes te maken. Uit ervaring weten we dat dat lastig kan zijn. 


Scriptbank account

Je hebt geen account nodig. Vaak ontdekken we juist door coaching sterke kanten van makers waarmee ze zich beter kunnen presenteren in hun profiel. Als je in gesprek wilt komen met producenten heb je wel een premium account nodig. Dan kunnen documenten makkelijk worden gedeeld en zijn ze meteen geregistreerd. Lees meer.  


Regelingen

We werken met ervaren script editors die we gangbare uurtarieven bieden. Prijzen zijn exclusief 21% btw. We beseffen heel goed dat dit voor makers stevige bedragen zijn. Gelukkig zijn er voor scenarioschrijvers en regisseurs regelingen om een deel van die kosten terug te krijgen. Kijk bij de Startgeldregeling Scenario of de noodsteun voor regisseurs Je kunt dan coaching opnemen in je werkplan.
Neem contact op, dan kijken we wat we voor je kunnen doen. 

Vragen? Maarten 0624257827