Ideeƫnlab

In het Ideeënlab gaan makers met een scriptcoach aan de slag om in korte tijd de potentie van hun idee én zichzelf te presenteren in een helder pitchdocument. Producenten kunnen intekenen op plannen die uit het lab komen. Vervolgens worden kennismakingsgesprekken gepland. Hieronder meer informatie. 


Wat voor ideeën?
  • nieuwe plannen voor korte films, speelfilms, jeugdfilms, genrefilms, webseries, dramaseries
  • filmplannen ingediend voor competities, die makers een nieuw leven willen geven
  • je kunt plannen eerst testen bij producenten via onze Ideecheck
We ontvangen een idee bij voorkeur op enkele pagina's, zoals een synopsis, minibijbel of filmplan. Of zoals het is ingediend bij een competitie. Van korte films (10-15 min) coachen we het scenario binnen onxerstaande trajecten. We werken toe naar een pitchversie van je idee. Makers moeten bereid zijn opnieuw naar de potentie van hun idee te kijken. Als er een heel scenario is geschreven moet dat je niet belemmeren om andere keuzes te maken. Uit ervaring weten we dat dat lastig kan zijn. 

Wat voor makers?

Scriptbank is voor scenarioschrijvers, regisseurs en producenten die professioneel werkzaam zijn in het vak, en/of relevante opleiding of ervaring hebben.

  • nieuwe talenten: je nieuwe idee of een leesrapport van je afstudeerscenario is een belangrijk visitekaartje. 
  • gevestigde makers: die met een professioneel klankbord sneller tot een scherp concept willen komen en het vervolgens aan een bredere groep producenten ineens willen presenteren.      

Hoe ziet de route eruit voor makers?

1. Meld je aan via het aanmeldformulier.
2. Eerste coachingsafspraak van anderhalf uur. Vervolgens rewrite.
3. Indienen nieuwe versie + feedback per mail / telefoon
4. Indienen def versie + aanwijzingen voor polish
5. Producenten lezen loglines en pitchdocs en maken keuze
5. Gesprekken met producent(en)


Hoe ziet de route eruit voor producenten?

1. Lees loglines en pitchdocs en maak je keuze.
2. Scriptbank neemt contact met je op.

2. Voer gesprekken, individueel of meerdere op één middag


Wat kost het?

Elke maker of elk project heeft iets anders nodig, maar je wilt wel weten waar je aan begint. Daarom hebben we drie flexibele coachingstrajecten. Makers betalen slechts een deel van de (onze) werkelijke coachingskosten. Producenten betalen €150 voor de selectie en de gesprekken. Voor de dekking van overige kosten zoeken we op termijn finaniering, maar we willen dit graag op gang helpen.

Small (€150)
Gesprek van anderhalf uur, gevolgd door feedback per mail op de rewrite en een polish van de pitch. Bedoeld voor ver uitgewerkte ideeën met een sterk uitgangspunt, dat in de presentatie nog niet goed uit de verf komt. Meestal voor ervaren makers. De coaching is er op gericht de potentie van het project beter zichtbaar te maken.

Medium (€400)
Gesprek van anderhalf uur, gevolgd door drie contactmomenten. Voor projecten met een sterk idee, maar waar andere aspecten zoals karakter, arena of thema nog verder onderzoek en uitwerking behoeven.

Large (€750)
Gesprek van anderhalf uur, gevolgd door vijf contactmomenten. De coach is klankbord vanaf het allereerste idee tot aan een pitchversie. Coaching kan ook worden ingezet voor de ontwikkeling van een gelaagde synopsis, of een project met complexe verhaallijnen. Vaak hebben minder ervaren makers juist meer coaching nodig. 


Scriptbank-account

Filmplannen worden door makers geüpload en door producenten gelezen binnen het afgeschermde gedeelte van de site. Om mee te doen met het Ideeënlab heb je een account nodig. Dat kost €5 per maand voor een onbeperkt aantal projecten, waarbij elk project meteen is geregistreerd. De eerste maand is gratis. 


Meedoen?

Je kunt je permanent aanmelden voor via dit aanmeldformulier.
vragen? Maarten 0624257827 of Gwyneth 0631158580