De Proeftuin

Ontdek nieuwe partners aan de hand van feedback op je filmplan.

Wat is het: Netwerk- en ontwikkelevenement voor film- en televisiemakers. 
Doel: filmplannen een boost geven en makers een groter netwerk bieden. 
Voor wie: scenaristen, regisseurs en producenten

Schrijvers of regisseurs dienen vooraf plannen (2-4 pagina's) in waarop ze feedback willen en waar ze creatieve partners bij zoeken. Scriptbank toetst de aanmeldingen op een balans van ‘halen en brengen’ waarna 20-40 makers kunnen deelnemen aan het evenement. Gedurende meerdere gespreksrondes aan verschillende tafels wisselen scenaristen en regisseurs onder leiding van een scripteditor van gedachten over projecten. Scenaristen krijgen feedback vanuit het perspectief van de script editor, regisseurs, collegaschrijvers en producenten. Regisseurs en producenten krijgen een idee welke schrijvers en projecten er in omloop zijn. De aanwezigen gaan naar huis met een schat aan feedback en connecties.

De Proeftuin kan zowel zelfstandig of als onderdeel van een festival of Industry day worden georganiseerd, of binnen een opleiding. Bijvoorbeeld bij VERS, NFF (foto1), Beeld & Geluid, Dutch Filmers Academy (foto2)
Mail Gwyneth voor meer informatie.

  

Resultaten

Vanaf 2009 begon (toen nog) Scriptdesk met het organiseren van ontwikkel- en netwerkdagen 
waaraan inmiddels honderden filmmakers hebben meegedaan. Deze Proeftuinen hebben veel contacten en samenwerkingsverbanden opgeleverd, o.a. de One Night Stands Met Donker Thuis, Boy, Lang zal ze levende korte films Woensdagen, Sync , Lief Konijn, The Palace , Broeder, de Nu of Nooits Mimoun, De Jongen die dacht dat hij goed was zoals hij was en de televisieserie De Keet. 

 

Events

Geen events gevonden.

Nieuws

19 juni: interview Marnie Blok en Saar Ponsioen Meester-Gezel regeling NPO-fonds
Maker in the Box online feedbacksessie door 2 scripteditors