Karakteropstellingen UITGESTELD

Karakteropstellingen UITGESTELD

14 Mei 2020 om 13:30, Amsterdam

De workshop is uitgesteld ivm het coronavirus. Schrijf je in dan laten we je weten wanneer hij weer doorgaat.

Bij het ontwikkelen van een scenario wil je je personages leren kennen. Je zou ze willen ontmoeten, ze observeren, hun motieven, geheimen en verlangens onderzoeken en wat hun plaats is in het verhaal. Schrijf je vast in via dit inschrijfformulier dan nemen we contact met je op. 

Vaak zijn makers zich niet bewust waar verhalen en karakters vandaan komen, maar representanten voelen intuïtief aan waar de diepere spanningen zitten tussen de personages die de vraaginbrenger op de vloer opstelt. En leggen zo relaties bloot met de bronnen van het verhaal, waarvan de maker zich niet bewust was.
De systemische benadering van Familieopstellingen werkt ook voor fictieve verhalen. Waar je bij Familieopstellingen conflicten wil oplossen proberen we ze bij Karakteropstellingen juist meer op te zoeken. 

Zo kan een opstelling tot verrassende inzichten leiden over waar de echte conflicten zitten in een karakterconstellatie. Maar je kunt ook andere aspecten van je werk opstellen, zoals 
je verhouding tot je drijfveren, het verlangen dit verhaal te vertellen, het belang van ambitie of je vakmanschap.

Dit doen we in de Karakteropstellingen met tussen de toen en twintig deelnemers. Je hoeft geen ervaring te hebben met Familieopstellingen. De begeleiding is in handen van Hans Jeths, en Maarten Amekinders stuurt bij vanuit dramaturgisch oogpunt. Inmiddels hebben we zeven workshops georganiseerd met enthousiaste deelnemers.

Tijdens een workshop is er plaats voor drie vragen van vraaginbrengers. Je krijgt een uur om je vraag te onderzoeken met representanten op de vloer, begeleid door Hans Jeths. Vervolgens krijg je een verslag met foto's van de opstelling, om er nog eens op terug te kunnen grijpen. Wil je een vraag inbrengen, neem dan contact op met Maarten. 

Je kunt je ook inschrijven als representant, dan kun je door de vraaginbrengers worden opgesteld. Het is een boeiend proces om mee te maken, en vaak kun je situatie relateren aan je eigen project. 
 

Datum: donderdag 14 mei 2020 
Locatie: De Ruimte, Weesperzijde 79A, Amsterdam

Tijd: 13.30-17.00 uur (inloop vanaf 13:00 uur)
Kosten: Als representant betaal je € 35. Als vraaginbrenger € 125, incl. voorgesprek, verslag en foto's.
Bedragen zijn excl. 21% BTW en inclusief koffie en thee.
Mail voor meer informatie: maarten@scriptbank.nl

Schrijf je nu vast in

Events

Geen events gevonden.

Nieuws